Gooise Pluimvee- en kleindierenfokkers Vereniging

  • mei '14 14 21:07

    Mini tentoonstelling bij De Wingerd

    Geschreven door : - reactie(s) : 0

Mini tentoonstelling GPKV op dagverzorging de Wingerd te Blaricum,


1 Mei jl. waren Gijs Niesing en Arie van ,t Klooster te gast op dagverzorging de Wingerd( onderdeel van Vivium zorggroep, bedoeld om ouderen te helpen zo lang mogelijk thuis te laten wonen en mantelzorg te ontlasten).
De huiskamer was omgetoverd tot een mini tentoonstelling waar diverse soorten kippen, hanen en konijnen te zien waren.( Bedankt voor het beschikbaar stellen van de dieren!)
Gijs vertelde vol enthousiasme over de konijnen en Arie had allerlei leuke weetjes over kuikens, kippen en hanen.
Na het advocaatje/slagroom en gevulde eitjes kwam al het dierenspul op tafel. Bezoekers mochten de kuikentjes vasthouden en de konijnen die over tafel huppelden knuffelen.
De meeste mensen hebben vroeger ook dieren gehad dus er kwamen allerlei verhalen los. Ook moesten Gijs en Arie vele vragen beantwoorden( maar we weten nog steeds niet wat eerder was....de kip of het ei?
Mensen gaven aan het jammer te vinden geen dieren meer te kunnen houden omdat ze er niet meer voor kunnen zorgen als gevolg van de ouderdomsgebreken.
Daarom had deze activiteit best nog even mogen duren maar de maaltijd stond weer te wachten. Gijs en Arie hebben lekker meegehapt en ook Ben Makker kwam op het juiste moment nog even binnenwippen!
Al met al een gezellige boel voor zowel de bezoekers als het personeel van de Wingerd en de mannen van de GPKV.(Gijs en Arie, jullie hebben het ontzettend leuk gedaan, ontzettend bedankt!).
Iedereen was het erover eens dat dit voor herhaling vatbaar is, dus hopelijk tot volgend jaar!

Miranda Rokebrand(medewerker dagverzorging.....en van de blauwe Franse hangoren)

voor foto's kijk onder GPKV 100 jaar