Gooise Pluimvee- en kleindierenfokkers Vereniging

  • okt '15 27 18:34

    Bottershow 2015 - Vrijdag 30 Oktober feestelijke opening door 2 Prinsen

    Geschreven door : - reactie(s) : 0

PRINSEN VERRICHTEN OPENING BOTTERSHOW 2015

 

Vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober organiseert de Kleindierenvereniging Sport en Genoegen uit Huizen, de jaarlijkse Bottershow die voor de tweede achtereenvolgende keer gehouden wordt in het clubhuis aan de Jan van Galenstraat 35 in Huizen.  

De Gooise Pluimvee en Kleindierfokkers Vereniging (GPKV) heeft ook dit jaar weer haar clubshow ondergebracht wat (samen met nog een flink aantal dieren van andere inzenders) een totaal aantal van bijna 300 dieren in de tentoonstellingskooien brengt. Tentoonstellingsvoorzitter Mees Brasser uit Huizen is hier enorm blij mee. ‘De organisatie loopt op rolletjes’, verteld hij. ‘Deze week wordt de tentoonstelling opgebouwd, waarna de keuring van de dieren op vrijdagochtend begint. We hebben een fantastisch keurmeesterskorps kunnen contracteren waardoor ieder dier het predikaat krijgt wat het verdient’, aldus deze trotse voorzitter.

Vrijdagavond om 19.00 uur gaat de tentoonstellingsruimte open voor publiek, en om 20.00 uur is de feestelijke opening. Mees Brasser vervolgt: ‘We krijgen dit jaar hoog bezoek op de Bottershow; de opening zal worden verricht door 2 heuse prinsen!’

Ook op zaterdag is de tentoonstellingsruimte open voor publiek en wel van 9.00 tot 16.00 uur.

Secretaris Tineke Hoogland die speciaal voor deze kleindierenshow is teruggekomen uit Gambia is ook enorm blij, en verheugd zich op de komende Bottershow. Zij zegt: ‘Met name het aantal sierduiven is enorm toegenomen de laatste jaren. Ruim 50 van deze prachtdieren, waar we het in het verleden met rond de 15 duiven moesten doen.’

Gelouterd sierduivenfokker en lid van de organisatie Ton Molleman heeft enorm zijn best gedaan om er een volwaardige duivenshow van te maken. Zo zijn er onder andere de prachtige Cauchoisduiven te bewonderen in de kleuren blauw-, rose- en geel geschubd. Nederlands topfokker Sjaak Hinke komt al jaren graag naar de Bottershow, vanwege de hoge kwaliteit van de dieren en ook niet onbelangrijk: de gezelligheid. Zijn Egyptische swift inzending belooft hoge ogen te gaan gooien.

Verder zijn er o.a. bij de grote hoenders de prachtige Amrocks en New Hampshires. Naast de grote hoenders ook nog eens 130 dwerghoenders in allerlei rassen en kleurslagen. Veel aandacht hier voor de Grubbe baardkrielen van Henny Neef in de prachtige kleurslag ‘Isabelkwartel’. Zelfs het kleinste kipje ter wereld is te bewonderen, Henk Brasser uit Huizen fokt deze bijzondere diertjes al jaren met veel succes.

En een goeie 85 konijnen waarbij veel verwacht wordt van de satijnkleurige konijnen van John van Ankeren en de konijngrijze Weners van Gijs Niesing uit Eemnes.

Er zijn zelfs borstelharige cavia’s te bewonderen. Deze zijn van jeugdlid Niels Zonneveld en zijn zeer moeilijk te fokken. Erg knap dat hij zo goed meedraait in de top van de fokkerswereld.

Al met al is deze tentoonstelling een bezoek meer dan waard. Naast de dieren (waar het eigenlijk allemaal om gaat) zijn de fokkers ook aanwezig die belangstellenden graag te woord staan om hun hobby uit te dragen.

Komt dus allen kijken (entree is gratis) naar de mooie kippen, konijnen cavia’s en sierduiven die zijn ingezonden.

 

Voorzitter Sport en Genoegen, Henk Brasser, met zijn serama's.